الأربعاء، 9 مارس 2016

طريقة عمل الميلفيه



نظرا لعشقى الخاص جدا جدا للـ Mille-feuille
فـ أنا جبت لكم صورة البكسل بتاعها ٦٦٦٦ اه والله .. اربع ستات
طريقة عمل الميلفيه 

الميل فاي من اسهل الحلويات الي ممكن تتعمل في البيت و مش مكلف 

-اولا نحتاج لعجينة مورقة جاهزة او تعملوها في البيت (شوفو على فتكات حتلاقو كيتر تطبيقات لعمل العجينة في البيت )
بس ملاحظة صغيرة لوجبتو العجينة جاهزة من بره لازم تفردوها 3 مرات على الاقل و في كل مرة تطووها و تدخلوها الثلاجة تبرد و ترجعو تفردوها

-نحتاج ايظا لكريم باتيسيير(كاسترد) و لو حبين تعملوها في البيت :بيضة+ربع لتر حليب+50غ سكر عادي+ملعقة و نص طحين +كيس فانيليا و ملعقة ماء عطرشاء (نمزج الكل مع بعض و نحط على النار و نبدأ بالتحريك المتواصل حتى نتحصل على خليط كريمي كثيف)

- glaçage~fondant و هو اللون الابيض الي بنشوفو فوق الميلفاي و طريقة عملو :
1 ابيض بيضة+سكر بودرة(تقريبا ملعقتين كبار)+ملعقة عصير ليمون==)نخلط البياض+الليمون و نبدا نزيد السكر شوي شوي حتى نتحصل على خليط سايح

-شوكولا للزينة :نذوب شوكولا مع شوية زبدة في حمام مائي و نعمل كيس حلواني من الورق و نحط الشوكولا فيه

و دلوقت نروح نشوف طريقة الميلفاي بعد ما عطيتكم مقادير كل شي
لاني انا لما بعمل اي حاجة بحضر المقادير كلها قدامي و بالتالي بعدين كل شي بيبقى سهل

اولا نفرد العجينة بشكل مربع و رقيقة على الاخر يعني واحد مم

نحطها في صينية الخبز و نعمل فيها كثير ثقوب بالشوكة و ندخلها الفرن ساخن مدة 20 على درجة 180

لما تستوي نخرجها و ننقطعها نصف تقطيه بالسكينة يعني مجرة اننا نرسم بالسكينة خطوط التقطيع عشان لما تبرد بيبقى سهل تقطيعها
و نخليها تبرد و بعدين نجيب سكينة الخبز و نقطعها

بعدين نسكب الفوندون فوق اخر طبقة و نسويه بالسباتولا (لو حبيتو فوندون ملون ضيفولو قطرات لون طعام

ثم نجيب الشوكولا و نعمل خطوط

لو حبيتو تعملو شوكولا ملونة ذوبو شوكولا بيضاء و ضيفولها لون طعام

و بعدين نجيب عود الاسنان و نعمل بيه خطوط عكس الخطوط الي بالشوكولامسكينة حد فاهم حاجة هههه
وفى فيديو لطريقة عمل الميلفيه هتلاقوه على يوتيوب .. دقيقتين
ممكن تتفرجوا عليه 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق